GAZDAŞ, Düzenlenen Doğal Gaz Yakma Töreni ile Oğuzeli İlçesine Doğal Gaz Sunmaya Başladı

Törende konuşma yapan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, “Zorlu Holding olarak enerjiye son 10 yılda 7 milyar TL civarında yatırım yaptık. Ülkemizin enerji politikalarıyla uyumlu bir şekilde sürdürdüğümüz yatırımlarımızda doğal gaz dağıtım ve ticareti çok önemli bir yer tutuyor. 10 yılı aşkın sürede 700 milyon TL düzeyinde yatırım yaptığımız Gaziantep bölgesindeki doğal gaz çalışmalarımızı aynı kararlılıkla devam ettireceğiz” dedi.

GAZDAŞ’ın yoğun ve özverili çalışmaları sonucunda Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi, boru hattı ve şehir içi şebekelerinin bağlanmasıyla doğal gaza kavuştu. Kademeli olarak ilçenin tamamına doğal gaz arzının sağlanacağı Oğuzeli ilçesinde düzenlenen doğal gaz yakma törenine halk yoğun ilgi gösterdi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Gaziantep Milletvekilleri, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tancan ile Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak ve GAZDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepçi’nin yanı sıra mülki ve askeri erkân ile çok sayıda vatandaşın katıldığı doğal gaz yakma töreninde büyük bir coşku yaşandı.

Törende konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, enerjiye son 10 yılda 7 milyar TL dolayında yatırım yaptıklarını ve hali hazırda 2,2 milyar TL yeni yatırım planladıklarını dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin enerji politikalarıyla uyumlu bir şekilde sürdürdüğümüz yatırımlarımızda doğal gaz dağıtım ve ticareti çok önemli bir yer tutuyor. 10 yılı aşkın sürede 700 milyon TL düzeyinde yatırım yaptığımız Gaziantep bölgesinde, önümüzdeki 5 yıl içinde 180 milyon TL ilave yatırım yapmayı planlıyoruz. Dağıtım bölgelerinde yatırım sorumluluklarını en hızlı tamamlayan şirketlerden biri olarak Gaziantep bölgesindeki yatırımlarımızı aynı kararlılıkla devam ettireceğiz.”

Doğal gaz sektöründeki faaliyetlerine 2006 yılında aldığı lisansla başlayan Zorlu Enerji Doğal Gaz Grubu, sektördeki dağıtım faaliyetlerini yürüttüğü GAZDAŞ şirketiyle faaliyetlerine etkin bir ekip anlayışıyla devam ediyor. Gaziantep bölgesinde 30 yıllık dağıtım ihalesini kazanan GAZDAŞ, vatandaşların doğal gaz ihtiyacını eksiksiz ve kesintisiz sağladığı sektördeki 11’inci yılında yatırımlarına kararlılıkla devam ediyor.

Doğal gaz yakma töreninde görüşlerini dile getiren Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak; “Zorlu Enerji olarak 2006 yılından bu yana güçlü yatırımlar yaptığımız doğal gaz ticareti ve dağıtımı alanındaki faaliyetlerimizi ülkemizin bu konudaki temel stratejileri doğrultusunda geliştirmeyi sürdürüyoruz. Doğal gaz alım kontratlarının özel sektöre devredilmesiyle birlikte girdiğimiz bu sektörde GAZDAŞ ile Gaziantep ve Trakya’da sürdürdüğümüz çalışmalarımızı bir kamu hizmeti olarak değerlendiriyor ve bu anlayışla hareket ediyoruz. Geçtiğimiz 10 yıl içinde tüm taahhütlerimizi yerine getirerek, sektördeki en saygın kurumların başında yer aldığımız Gaziantep’te yaptığımız yatırımlarla ulaştığımız bölge sayısını artırarak büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

Önümüzdeki 5 yılda 500 bini aşkın aboneye ulaşılacak

GAZDAŞ, 2,2 milyon nüfuslu Gaziantep bölgesinde, bugün itibarıyla 290 bin abone sayısına ulaşmış bulunuyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde planlanan 180 milyon TL yatırımla doğal gaz sunulan abone sayısının 520 bine ulaşması hedefleniyor.

Gaziantep, Kilis ve Nizip şehirlerinin dahil olduğu bölgeye 2015’te Oğuzeli, Islahiye ve Nurdağı ilçeleri de eklenirken, bu ilçelerdeki doğal gaz alt yapı çalışmalarına 2016 yılı içinde başlandı. Oğuzeli’nde hat imalat işlemleri tamamlanarak 31.000 nüfuslu ilçeye doğal gaz arzı başlanırken, Islahiye ve Nurdağı ilçelerine de bu yılın Ekim ayına kadar doğal gaz arzı sağlanması hedefleniyor. Ayrıca bu yılın başında Gaziantep Dağıtım Bölgesi’ne dahil edilen Yavuzeli ve Araban ilçelerinde de yatırım çalışmalarına 2018 yılında başlanması hedefleniyor. Aynı yıl içinde Yavuzeli ilçesine, sonraki yıl ise Araban ilçesine doğal gaz arzı sağlanması planlanıyor.

GAZDAŞ Hakkında:

Zorlu Enerji Grubu, GAZDAŞ Gaziantep Doğal Gaz Dağıtım AŞ ve Trakya Doğal Gaz Dağıtım AŞ şirketleri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 2006 yılında düzenlenen dağıtım lisansı ile doğal gaz dağıtım sektöründeki faaliyetlerine başlamıştır. Grup, her iki bölgede doğal gaz dağıtım kapsamında şehir şebekesinin projelendirilmesi, altyapı yatırımları, şebekenin devreye alınarak doğal gazın sanayi ve konutların kullanımına sunulması ile müşterilerin kesintisiz ve güvenli doğal gaz kullanımlarının sağlanması çalışmalarını gerçekleştirmektedir. GAZDAŞ, söz konusu iki şirket ile çalışmaları kapsamında Trakya ve Gaziantep'te yerin altına 5.745 kilometrelik, yani Türkiye'yi bir uçtan diğerine üç defa kat edecek uzunlukta boru hattı kuruldu. 500 bini aşkın ulaşan toplam abone sayısıyla doğal gazı milyonlarca vatandaşa ulaştıran GAZDAŞ, 2035'e dek toplamda 523 milyon dolarlık yatırımla 9.000 kilometrelik boru hattını oluşturmak ve 1,5 milyon aboneye 5 milyar metreküplük doğal gazın dağıtımını sağlamak hedefine sahiptir.