GAZDAŞ ve Şekerbank İşbirliği ile Doğal Gaz Dönüşümüne Özel Finansman…

Tüketicileri güvenli, ekonomik ve temiz yakıt olan doğal gaz ile buluşturmak için çalışmalar yürüten Zorlu Enerji Grubu’nun dağıtım şirketi GAZDAŞ, doğal gaz dönüşümü projeleri için Şekerbank ile anlaşma imzaladı.

Anlaşma kapsamında Şekerbank’ın enerji verimliliği yatırımlarının finansmanı konusunda 2009 yılında Türkiye’de bir ilk olarak geliştirdiği EKOkredi ile GAZDAŞ’ın Trakya ve Gaziantep bölgelerindeki doğal gaza dönüşüm projeleri için 18 aya kadar yüzde sıfır faiz ve masrafsız finansman olanağı sağlanırken, bireysel başvurularda 48 aya kadar, apartman yönetimi başvurularında ise 60 aya varan vade imkanı sunuluyor. Anlaşma ile ayrıca doğal gaz dönüşümü yaptırmak isteyenler iç tesisat bağlantı hizmetinde yetkili firma avantajından da faydalanıyor.

Kampanya ile ilgili ayrıntılı bilgiye tüm Şekerbank şubelerinden ve GAZDAŞ yetkili tesisat firmalarından ulaşılabiliyor ve başvurular yine aynı kanallar üzerinden yapılabiliyor.

EKOkredi ile 92 bini aşkın kişi enerji tasarrufu ile tanıştı

Enerji verimliliği yatırımlarını yaygınlaştırmak geliştirdiği EKOkredi ile bugüne kadar yaklaşık 800 milyon TL’ye yakın finansman desteği sağlayan Şekerbank, 92 bini aşkın kişiyi enerji tasarrufu ile tanıştırdı. Bu kapsamda EKOkredi Yalıtım ile apartmanlarda veya sitelerde, kat maliklerinin ayrı ayrı kredi kullanmaları yerine apartman yönetimleri kredilendirilerek kolaylık sağlanıyor.

GAZDAŞ Hakkında:

Zorlu Enerji Grubu, GAZDAŞ Gaziantep Doğal Gaz Dağıtım AŞ ve Trakya Doğal Gaz Dağıtım AŞ şirketleri, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 2006 yılında düzenlenen dağıtım lisansı ile doğal gaz dağıtım sektöründeki faaliyetlerine başlamıştır. Grup, her iki bölgede doğal gaz dağıtım kapsamında şehir şebekesinin projelendirilmesi, altyapı yatırımları, şebekenin devreye alınarak doğal gazın sanayi ve konutların kullanımına sunulması ile müşterilerin kesintisiz ve güvenli doğal gaz kullanımlarının sağlanması çalışmalarını gerçekleştirmektedir. GAZDAŞ, söz konusu iki şirket ile çalışmaları kapsamında Trakya ve Gaziantep'te yerin altına 6000 kilometrelik, başka bir deyişle Türkiye'yi bir uçtan diğerine üç defa kat edecek uzunlukta boru hattı kuruldu. 600 bini aşkın ulaşan toplam abone sayısıyla doğal gazı milyonlarca vatandaşa ulaştıran GAZDAŞ, 2035'e dek toplamda 523 milyon dolarlık yatırımla 9000 kilometrelik boru hattını oluşturmak ve 1,5 milyon aboneye 5 milyar metreküplük doğal gazın dağıtımını sağlamak hedefine sahiptir.