Zorlu Enerji Grubu’nun Yeniden Yapılandırdığı “Enerjimiz Çocuklar İçin” Projesi Tekirdağ’da

Ulusal ölçekli ilk enerji eğitim projesini başlatan Zorlu Enerji Grubu, beşinci yılında Tekirdağ ve Edirne’nin de aralarında yer aldığı 5 bölgede öğrencilerin enerji kaynakları ve sürdürülebilirlik konularında bilgi sahibi olmalarını sağlıyor. Zorlu Enerji Grubu tarafından 2010 yılında hayata geçirilen Enerjimiz Çocuklar İçin projesi, yeni içerik ve uygulamaları ile devam ediyor. Şimdiye kadar 180 bin çocuğun enerji kaynakları, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konularında bilinçlenmesini sağlayan proje, Tekirdağ’da belirlenen okullarda hayata geçti. Yeni içerik ve tüm yıla yayılan okul aktiviteleri ile kapsamı genişletilen proje, çocukların, geleceğin enerji sorunlarını çözebilecek nesiller olarak yetişmesine destek oluyor.

Zorlu Enerji Grubu, 2010 yılında başlattığı “Enerjimiz Çocuklar İçin” sosyal sorumluluk projesi ile enerji kaynakları, verimlilik ve sürdürülebilirlik konularında çocukları bilinçlendirmeyi sürdürüyor. Yeni dönemde yeni içerikler ve okul oyunları gibi tüm yıla yayılan okul aktiviteleri ile zenginleştirilen “Enerjimiz Çocuklar İçin”, Türkiye’nin bir enerji şirketi tarafından yürütülen, ulusal ölçekli ilk enerji eğitim projesi olma özelliği taşıyor. Proje, Tekirdağ Süleymanpaşa’daki okullarda uygulanmaya başladı. Proje detaylarını konuşmak üzere Tekirdağ yerel basını ile bir araya gelen GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, şu açıklamada bulundu: “Zorlu Enerji Grubu olarak, her geçen gün daha fazla enerji kaynağına ihtiyaç duyan bir dünyayı miras bırakacağımız çocuklarımızın geleceğe doğru bir şekilde hazırlanabilmesini önemsiyoruz. Bu nedenle, 2010 yılında, topluma ve çevreye karşı duyduğumuz sorumluluğun bir yansıması olarak Enerjimiz Çocuklar İçin projesini başlattık ve böylece şimdiye kadar 180 bin çocuğa enerji kaynaklarını, yenilenebilir enerjiyi, verimliliği ve sürdürülebilirliği öğretmeye çalıştık. Bu yıl ise projemizi daha etkili, etkileşimli ve sürekli kılabilmek amacıyla yeniden yapılandırma kararı aldık. Çevre, iletişim, enerji ve çocuk gelişimi alanında uzmanların danışmanlığında oluşturulan eğitsel içerikleri ve tüm yıla yayılan okul aktivitelerini içeren bu yeni dönemde ilk olarak 5 bölgedeki 92 okulda 8 bin 750 öğrenciye ulaşarak enerjiyle ilgili temel bir eğitim sunabilmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızın alacakları bu eğitimle gelecekte, enerji sorunlarını çözebilecek bir nesil olma yolunda ilk adımı atacaklarını umuyoruz”. “Topluma karşı duyduğumuz sorumluluğun bir yansıması” 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı döneminde 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik müfredata uygun içerikler ve okul aktivitelerini içeren proje, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa’daki okulları içeriyor. Tekirdağ ve Edirne’deki toplam 22 okulda 2000’den fazla öğrenciye ulaşmayı planladıklarını belirten Akaslan, Zorlu Enerji Grubu şirketlerinden GAZDAŞ’ın, Trakya bölgesinin temiz ve ekonomik yakıt doğal gazın dağıtım hizmetini üstlenen şirket olarak bölge ekonomisi ve kalkınmasına önemli bir destek sunduğunu söyledi. Enerjimiz Çocuklarımız İçin ile bu katkıyı sosyal sorumluluk düzeyine taşımaktan gurur duyduklarını belirten Akaslan, “Parçası olduğumuz topluma ve çevreye karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Gelecek kuşakların kendi ihtiyaçlarını tehlikeye sokmaksızın, bugünkü kuşakların ihtiyaçlarını karşılayabilen kalkınma olarak tanımlanan sürdürülebilir kalkınma anlayışını ‘Enerjimiz Çocuklar İçin’ projesi ile hayata geçiriyoruz. Çevre ile uyumlu biçimde kaynaklarımızın yüksek verimlilikte değerlendirilerek, enerji tüketiminin enerji-çevre etkileşimine göre yeniden düzenlenmesindeki sorumluluğumuzun bir yansıması olarak ülkemizin ulusal çaptaki ilk enerji eğitimi projesi olan projemizin faydalarının katlanarak artacağına inancımız sonsuz” ifadesini kullandı. Enerjimiz Çocuklar İçin projesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı döneminde Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesi haricinde Edirne (Merkez), Gaziantep (Merkez ve Nurdağı), Denizli (Sarayköy), Aydın (Buharkent), Manisa (Alaşehir) ve Osmaniye (Merkez) bölgelerinde hayata geçiriliyor. Proje kapsamında, “Yaşadığımız Dünya”, “Hayatımız Enerji” ve “Enerjimiz Geleceğimiz İçin” olmak üzere üç başlık altında sunulan 12 okul oyunu, çocuklar ile daha etkileşimli bir ortam yaratarak çocukların enerjiye dair temel mesajları kavramalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Projenin tüm içeriklerinin müfredata uygun bir şekilde, sınıf öğretmenleri tarafından uygulanması ise projede etkili ve sürekli öğrenme imkanı yaratması açısından önem taşıyor.

Enerjimiz Çocuklar İçin Projesi Hakkında

Enerjimiz Çocuklar İçin, 2010 yılında Zorlu Enerji Grubu tarafından başlatılan bir kurumsal sosyal sorumluluk projesidir. Çocukları, enerji kaynakları ve sürdürülebilir kalkınma konularında bilinçlendirmeyi amaçlayan projenin, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı programında Tekirdağ-Süleymanpaşa, Edirne-Merkez, Gaziantep Merkez ve Nurdağı, Denizli-Sarayköy, Aydın-Buharkent, Manisa-Alaşehir ve Osmaniye-Merkez’in yer aldığı 5 bölgede, 92 okulda 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik yürütülecek eğitsel çalışmalar yer almaktadır. Bu eğitsel çalışmalar, enerji ve çocuk gelişimi konularında akademisyenlerden oluşan bir komitenin desteği ile içeriği oluşturulan okul oyunları, özel gün etkinlikleri, çocuk kitapları ve internet sitesi gibi materyalleri içermektedir.